Hodnocení - u zběhlíka
Recenze hostů restaurace u zběhlíka
Restauraci jsme navštívili poprvé asi před 6 lety - výběr jídel byl o dost větší než při druhé návštěvě, kde jsem dlouho hledala co z asi cca 12 jídel si dát. Další co mě zarazilo, byly ceny jídel. Jídlo - za ty peníze malá příloha i porce masa a jídlo nebylo dost teplé,takže závěrem jsem dojídala studenou rybu. Co se týče prostor okolo restaurace, tak to nemá chybu - krásné prostředí pro děti - zvířátka /kozy), koloběžky a chaloupka ve stylu našich prababiček. Ale my sem jeli si pochutnat a gastro zážitek to úplně nebyl... :-(
Už je to přehnané z cenama za jidlo i piti. Jidlo nic moc. Driv bylo o 1000% lepší. <br /> Ale dokud tam budou jezdit lidi ceny se nezmění. Restaurace se o dost zhorsila.
Vše velmi pěkné a čisté. Jídlo supr, k pití pivo z minipivovaru. Jako v jedné z velmi mála restaurací nehrálo otravné rádio, ale příjemná reprodukovaná hudba.
Vše velmi pěkné a čisté. Jídlo supr, k pití pivo z minipivovaru. Jako v jedné z velmi mála restaurací nehrálo otravné rádio, ale příjemná reprodukovaná hudba.
Dnes jsem po delší době navštívil Restauraci U Zběhlíka v Čisté u Litomyšle. Předem upozorňuji že jsem si kvůli gastronomickému zážitku a příjemnému prostředí udělal zajížďku 130km!! A musím říct, že co se jídla týče je vše zcela jinak než dříve. Vše začalo zcela teplým točeným nealko pivem. K jídlu jsem si dal steak z krkovice se šťouchanými bramborami a tyrolským karé. Dostal jsem 2 plátky naprosto vysušeného a ještě velmi prorostlého masa, které bylo zcela určitě pečeno dopředu,dle mě již ohřívané, zespoda dokonce připálené, takže hořké. To se zcela rozchází s mojí představou o steaku. Přesolené šťouchané brambory a unavený zcela nedochucený salát, zřejmě na ozdobu, výsledný dojem pouze umocnily.Co bylo ono Tyrolské karé netuším vůbec. Na mase byla nasypaná mastná drť smažené cibulky, která byla kdysi kroužky, s jedním plátkem slaniny z friťáku. Že by to bylo toto? Nic jiného na talíři nebylo. No nic, měl jsem hlad a nechtěl jsem čekat na předělání jídla, takže jsem se do jídla pustil. Ale to nejhorší mělo teprve přijít! Ve šťouchaných bramborách jsem našel něco na první pohled jako tlustý dlouhý chlup, při bližším ohledání zcela jistě nožka od pavouka takzvaného sekáče, z čehož se mi pochopitelně zvedl žaludek. Servírka se mi omluvila za kuchyni, ale zcela beze studu mi jídlo za několik set korun naúčtovala, že v kuchyni řekli, že jsem toho snědl moc :-) Je pravda že jsem jídlo vrátil až když bylo snědeno cca 60% porce, ale jídlo bych vrátil v jakékoliv fázi jídla v případě nálezu chlupu či pavoučí nohy!!! Takže tento argument beru jako nebetyčnou drzost!! Účet jsem zaplatil, nebudu se s nikým dohadovat kvůli pár stovkám, ale zcela jistě mě v této restauraci viděli naposledy, protože host má vždycky pravdu a speciálně zde bych čekal zcela jiný přístup. Zřejmě jim již sláva stoupla do hlavy a při tak vysoké návštěvnosti je již spokojenost hosta příliš nezajímá, protože prostě přijdou další. Ale to je hluboký omyl a cesta do pekel. Zcela rozhodně již gastronomie nekoresponduje s prostředím a zcela rozhodně nedoporučuji!!!
Dnes jsem po delší době navštívil Restauraci U Zběhlíka v Čisté u Litomyšle. Předem upozorňuji že jsem si kvůli gastronomickému zážitku a příjemnému prostředí udělal zajížďku 130km!! A musím říct, že co se jídla týče je vše zcela jinak než dříve. Vše začalo zcela teplým točeným nealko pivem. K jídlu jsem si dal steak z krkovice se šťouchanými bramborami a tyrolským karé. Dostal jsem 2 plátky naprosto vysušeného a ještě velmi prorostlého masa, které bylo zcela určitě pečeno dopředu,dle mě již ohřívané, zespoda dokonce připálené, takže hořké. To se zcela rozchází s mojí představou o steaku. Přesolené šťouchané brambory a unavený zcela nedochucený salát, zřejmě na ozdobu, výsledný dojem pouze umocnily.Co bylo ono Tyrolské karé netuším vůbec. Na mase byla nasypaná mastná drť smažené cibulky, která byla kdysi kroužky, s jedním plátkem slaniny z friťáku. Že by to bylo toto? Nic jiného na talíři nebylo. No nic, měl jsem hlad a nechtěl jsem čekat na předělání jídla, takže jsem se do jídla pustil. Ale to nejhorší mělo teprve přijít! Ve šťouchaných bramborách jsem našel něco na první pohled jako tlustý dlouhý chlup, při bližším ohledání zcela jistě nožka od pavouka takzvaného sekáče, z čehož se mi pochopitelně zvedl žaludek. Servírka se mi omluvila za kuchyni, ale zcela beze studu mi jídlo za několik set korun naúčtovala, že v kuchyni řekli, že jsem toho snědl moc :-) Je pravda že jsem jídlo vrátil až když bylo snědeno cca 60% porce, ale jídlo bych vrátil v jakékoliv fázi jídla v případě nálezu chlupu či pavoučí nohy!!! Takže tento argument beru jako nebetyčnou drzost!! Účet jsem zaplatil, nebudu se s nikým dohadovat kvůli pár stovkám, ale zcela jistě mě v této restauraci viděli naposledy, protože host má vždycky pravdu a speciálně zde bych čekal zcela jiný přístup. Zřejmě jim již sláva stoupla do hlavy a při tak vysoké návštěvnosti je již spokojenost hosta příliš nezajímá, protože prostě přijdou další. Ale to je hluboký omyl a cesta do pekel. Zcela rozhodně již gastronomie nekoresponduje s prostředím a zcela rozhodně nedoporučuji!!!
Docela slusny.jen cim dal drazsi a drazsi.za chvili na to nebude obycejnej clovek met kacky.
Jídlo perfektní, je vidět, že se zde používají kvalitní suroviny. Restauraci navštěvujeme často, tak můžeme hodnotit. Bohužel se restaurace stává cenově až příliš nad možnosti obyčejného pracujícího člověka. V roce 2012 bylo cenové rozpětí 130,-Kč až 230,-Kč, dnes v roce 2014 jsou ceny 180,-Kč až 290,-Kč za jedno hlavní jídlo. (snad mimo guláš za 140,-Kč). Jinak prostředí nádherné, je vidět, že se někdo stará.
Prostředí krásné. Pěkně vybudovaný areál, ale jídlo zklamalo a cena neodpovídala chuti. Hospoda nesplnila naše očekávání.